Worst, cervela compleet

← Terug naar overzicht

Samenstelling

    3.000 kg mager varkens of paardenvlees

    3.000 kg keelspek

    2.000 kg ijswater

    0.480 kg CERVELA COMPLET ( 60 gr / kg )

    0.144 kg nitrietpekelzout ( 18 gr / kg )

Werkwijze

Het half bevroren keelspek en mager vlees éénmaal door de grove plaat draaien, vervolgens het NPZ en ijswater eronder mengen.  Nu de CERVELA COMPLET toevoegen en goed ondermengen.  Dan het deeg tweemaal door de fijne plaat ( 3 mm ) draaien en het deeg is klaar om afgevuld te worden.

Afvullen in een kransdarm 37/40.  De worsten afbinden en één nacht in de frigo zetten.  Dag nadien koken of stomen gedurende 30 min. op 75°C. 200 gr ROOKKLEUR L in 8 liter water mengen en de worsten onmiddelijk na het koken in het mengsel leggen tot ze een mooie rookkleur krijgen. Los van elkaar hangen om af te koelen.