Worst, Gevogelte compleet

← Terug naar overzicht

Samenstelling

    4.000 kg gevogeltevlees zonder vel

    2.000 kg kippenvel ( licht bevroren )

    of

    3.000 kg gevogeltevlees zonder vel

    3.000 kg keelspek

     

    2.000 kg melk ( licht bevroren )

    0.480 kg GEVOGELTE WORST COMPLEET ( 60 gram / kg )

    0.144 kg nitrietpekelzout ( 18 gram / kg )

Werkwijze

Het half bevroren kippenvlees en -vel of keelspek éénmaal door de fijne plaat draaien, de gevogelteworst compleet en npz met de melk mengen en toeveoegen aan het doorgedraaid vlees. Alles goed mengen. Dan het deeg nog éénmaal door de 3 mm plaat draaien en het kippenworstdeeg is klaar om afgevuld te worden.

Afvullen in een natuurlijke runderdarm 60/65.  De worsten afbinden in lange stukken en één nacht in de frigo zetten.  De dag nadien koken of stomen gedurende 45 min. op 72°C.

30 gram rookkleur L in 4 lt water mengen en de worsten onmiddelijk na het koken in het mengsel leggen tot ze een mooie kleur krijgen.  Los van elkaar hangen om af te koelen.