Zouterij, Rauw

← Terug naar overzicht

Samenstelling


    1.000 kg nitrietpekelzout

    0.600 kg keukenzout

    0.400 kg mengeling Saupal

Werkwijze


Meng alle ingrediënten zorgvuldig met elkaar.

Optimale doorzouting en -kleuring wordt bekomen in frigo boven 4°C

indien uw frigo tussen 1°C en 4°C werkt, verlengt men de zouttijd met de helft en is het wenselijk de luchtdicht verpakte gezouten stukken in een gesloten bak op elkaar te leggen zodat de koude stroom van de ventilator geen invloed heeft. Af en toe draaien.

* prachtig blijvende kleur

* fijne smaak

* weinig of geen zoutsmaak ( ontzouten is overbodig )

* het gewichtsverlies is onbeduidend

* de benodigde ruimte is maar zo groot als het volume van het te zouten vlees

* het vlees mag echter zonder bezwaar langer in de vacuumzak blijven indien het nog niet voor onmiddelijk verkoop is bestemd