Paté, Konijnen

← Terug naar overzicht

Samenstelling


    0.600 kg uitgebeend konijn

    0.600 kg kippenlever ( kort blancheren in koken water )

    1.200 kg  keelspek

    0.250 kg room

    0.250 kg Pineau des Charentes

    3.000 st eieren

    1.000 st kleine ui

    0.150 kg mengeling Wildpaté ( 55 gram / kg )

    0.045 kg nitrietpekelzout ( 16 gram / kg )

    0.005 kg Kleurstablisator ( 2 gram / kg )

Werkwijze


Al het vlees en de ajuin door de 3 mm plaat malen. De eieren, room, Pineau, nitrietpekelzout en de mengeling Wildpaté erbij voegen. Alles goed mengen en op het laatste de kleurstabilisator toevoegen en nogmaals goed mengen. Afvullen in terrines. Bekleden met dunne sneetjes gerookt spek en een varkensnetje. Bakken gedurende 30 minuten op 120°C, dan de oven verminderen tot 90°C en verder bakken tot kern 70°C.