Worst, Bloed Compleet

← Terug naar overzicht

Samenstelling

    3.000 lt water

    0.960 Bloedworst Complet

    2.000 kg ui, in fijne blokjes gesneden

    2.000 kg keelspek

    0.700 kg appelmoes zonder stukken

    varkensdarmen 34/36

Werkwijze

Meng het water met de mengeling Bloedworst Complet en laat rusten.  Stoff de uitjes rustig blank gedurende 30 minuten.  Draai het keelspek door de 3 mm plaat en meng het met de gestoofde ui ( niet meer verwarmen ).  Roer tot alles goed gemengd is.  Voeg nu de appelmoes en het mengsel water/Bloedworst Complet toe.  Vul af met een trechter of vulbus in een darm van kaliber 34/36.  Kook de worsten gedurende minstens 30 minuten op 85°C.  Laat na het koken de worsten gedurende 5 minuten afkoelen in koud water. Leg nu de darmen op een een bak met een vochtige doek erop en laat verder koelen in de frigo.

Tip: Niet meer afhankelijk van de beschikbaarheid van vers bloed. Nooit meer oud of verontreinigd bloed. Steeds dezelfde smaak. In rauwe vorm invriesbaar. 100% slaagkans met steeds dezelfde binding. Belgische smaak !