Worst, Bloed

← Terug naar overzicht

Samenstelling

    0.600 kg Basis Bloedworst

    0.200 kg paneer wit of broodkruim

    2.000 kg gestoofde uien

    2.000 kg gemalen keelspek

    0.100 kg zout

    0.030 kg mengeling Bloedworst

    0.500 kg appelmoes ( optioneel )

    varkensdarmen 34/36

Werkwijze

Meng de basis bloedworst met 3 à 4 liter water.  Voeg hieraan het paneermeel of broodkruim toe.  Laat het geheel 30 minuten staan.  Voeg dan de gestoofde uien en het gemalen keelspek toe alsook het zout.  Meng er tenslotte de Bloedworstkruiden onder.  Indien gewenst : voeg 0.500 kg appelmoes toe.  Vul af met een trechter of vulbus in een darm van kaliber 34/36.  Kook de worsten gedurende minstens 30 minuten op 85°C.  Laat na het koken de worsten gedurende 5 minuten afkoelen in koud water.  Leg nu de darmen open in een bak met een vochtige doek erop en laat verder koelen in de frigo.

 

Tip: Vul af in schapendarmen voor lekkere mini gourmetworstjes.